Irlandezul îndrăgostit de România va fi prezent la Vaslui.

Municipiul Vaslui va fi sâmbătă, 24 august 2019 gazda ediției a II-a a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Eparhia Hușilor, eveniment care se va desfășura cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui (ITOV), aflată la a doua ediție, va reuni la Vaslui peste 1000 de tineri de pe tot cuprinsul Eparhiei și 50 de tineri invitați din Mitropolia Basarabiei. Aproximativ 100 de voluntari se vor implica în buna organizare a evenimentului.
Participanții vor beneficia de un program complex, cu manifestări cultural-educative (conferința susținută de Peter Hurley, un irlandez stabilit în România și îndrăgostit de satul românesc, de ateliere de comunicare la Școala nr. 6, Mihai Eminescu) și artistice (concert tradițional). Întregul eveniment va avea tema: „Tradiție și modernitate, istorie și prezent pentru tânărul contemporan. Satul românesc”.
Ziua va începe cu Sfânta Liturghie, oficiată, începând cu ora 06.45, de Preasfințitul Ppărinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Vaslui.
Deschiderea oficială ITOV 2019 va avea loc la ora 10.00, la Teatrul de Vară din Vaslui.
Va urma apoi conferința susținută de Peter Hurley (intrarea liberă).
Atelierele de comunicare pe baza temei conferinței se vor desfășura la Școala „Mihai Eminescu” începând cu ora 14.00.
După aceste ateliere va urma „Marșul Tineretului” pe traseul: Școala „Mihai Eminescu” – Crucea Gării (sens giratoriu) – Centru Civic – Independența – Piața Centrală – Parcul Copou.
De la ora 17.00, în Parcul Copou va avea loc Spectacolul tradițional susținut de: Grupul vocal Alfa – ATOV, Mirabela Papuc, Grupul de dansuri ATOV, Ansamblul Alunelul comuna Gara Banca, Corul „Dignus est” al preoților din cuprinsul Episcopiei Husilor, Tatiana Drăgan, Teodora Panainte.
Evenimentul este organizat de Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.