Jale cu paza în comune. Polițiștii vasluieni trag un semnal de alarmă

Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, a condus joi, 28 februarie 2019, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural. Aceasta s-a desfășurat ȋn Sala Mare a Consiliului Județean.

În deschidere, Petru Maximiuc, adjunct al șefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a prezentat un material. Acesta făcea referire la identificarea unor soluţii viabile şi legale de instituire a pazei umane în localităţile din mediul rural. Și la implicarea factorilor de decizie locali.
 „În urma analizei efectuate la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală, a reieşit faptul că, din totalul celor 81 de comune ale judeţului Vaslui, doar 26 dintre primăriile aferente (32,09%) au depus eforturi concrete de organizare şi executare a pazei comunale. Aceasta, prin personal propriu angajat şi calificat (23), dar şi cu societăţi specializate de pază (2) şi poliţie locală (1). Negativ şi îngrijorător este faptul că, în ciuda demersurilor efectuate de către organele de poliţie, respectiv informări întocmite către primării (47) şi participări la şedinţe de consiliu local, în anul 2018, 55 de comune (67,90%) nu au întreprins demersurile necesare organizării şi funcţionării pazei comunale, fiind invocate fie lipsa fondurilor necesare, fie lipsa de personal. Se observă astfel că situaţia cea mai gravă este la Secţia 6 P.R. Negrești  unde nici una dintre comune nu a luat nicio măsură în acest sens”, a spus Petru Maximiuc, adjunct al șefului IPJ Vaslui.

A urmat Mitiu Ciuplian, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui. A a prezentat boala Pesta Micilor Rumegătoare, evoluția bolii în Bulgaria și măsurile întreprinse de DSVSA pentru prevenirea apariției bolii în județul nostru.

 În final, reprezentantul Guvernului în teritoriu Eduard i-a cerut șefului Gărzii de Mediu, Cristian Laic, să intensifice controalele în teritoriu cu privire la respectarea prevederilor legale instituite pentru arderile de mirişti şi vegetaţie uscată, ținând cont că vremea se încălzește în perioada următoare, iar vasluienii vor ieși la pregătirea terenurilor agricole pentru culturile de toamnă.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.