Jerome John Garcia (1 august 1942 – 9 august 1995)  a fost un compozitor și chitarist american, cunoscut mai ales pentru că a fost compozitor principal, chitaristul principal și vocalist cu trupa de rock The Grateful Dead, al cărei membru fondator și care a luat importanță în timpul contraculturii din anii 1960. Deși a renegat rolul, Garcia a fost văzut de mulți drept liderul formației.

Fiind unul dintre fondatorii săi, Garcia a cântat împreună cu Grateful Dead pentru întreaga lor carieră de 30 de ani (1965-1995). De asemenea, Garcia a fondat și a participat la o varietate de proiecte secundare, inclusiv Saunders – Garcia Band (cu prietenul de lungă durată Merl Saunders), Jerry Garcia Band, Old & In the Way, duo-urile acustice Garcia / Grisman și Garcia / Kahn, Legion of Mary și New Riders of the Purple Sage (pe care a cofondat-o împreună cu John Dawson și David Nelson). [8] De asemenea, a lansat mai multe albume solo și a contribuit la mai multe albume ale altor artiști de-a lungul anilor ca muzician de sesiune. El a fost binecunoscut pentru jocul său distinctiv la chitară și a fost clasat pe locul 13 în povestea de acoperire „100 Greatest Guitarists of All Time” a Rolling Stone în 2003.  În versiunea 2015 a listei, el a fost clasat pe locul 46.

BERKELEY, UNITED STATES – MAY 22: Jerry Garcia performing with the Grateful Dead at the Greek Theater in Berkeley on May 22, 1982. (Photo by Clayton Call/Redferns)

Continuarea pe Jurnal Fm.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.