Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Laborator 2.0 îi provoacă pe copiii să își deschidă simțurile pentru știință

Eventera și Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită în perioada 18-27 septembrie într-o călătorie prin lumea simțurilor în „Laborator 2.0”.

Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă simțurile pentru știință.

În perioada 18-27 septembrie, din oră în oră în intervalul 8:00-16:00, vă invităm la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, organizatorii vă invită să descoperiți știința prin intermediul simțurilor.

În zona de biologie veți afla curiozități despre organele de simț și veți analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. “Pentru că o mare parte din zona de biologie este dedicată testării simțurilor, vom vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, apoi prin ochii unei pisici sau chiar ai unei albine, vom testa simțul tactil prin cutii senzoriale, tot în jocuri senzoriale vom testa și simțurile olfactiv și pe cel auditiv.
După ce am vorbit despre modul în care simțurile ne ajută să ne adaptăm și să reacționăm în mediul în care trăim, călătoria senzorială în „Laborator” 2.0 va continua cu zona de fizică.
Aici vom explora fenomene din optică și acustică. Vom afla ce reprezintă undele electromagnetice ca mai apoi să ne concentrăm pe lumina vizibilă și o trecem prin tot felul de fenomene: reflexie, refracție, dispersie sau polarizare. Aici vom face curcubeie, vom îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vedem invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous” au declarat organizatorii. Într-o eră dedicată evoluției tehnologice, copiii simt de la vârste foarte mici presiunea și stresul vitezei.
Pentru a ne regăsi echilibrul este nevoie să simplificăm lucrurile și să fim mai atenți la simțuri. Simțurile ne ajută să explorăm lumea înconjurătoare și să ne adaptăm acesteia, dar mai au un rol, acela de a da gust, culoare și echilibru vieții noastre.
Expoziția a fost organizată până acum în Iași, Arad, Timișoara, Piatra Neamț, Vaslui și Brăila, Ploiești, a atras peste 30.000 de vizitatori și își propune să ajungă și în alte orașe din țară. Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 8:00-16:00.
Evenimentul este recomandat în principal claselor de elevi ca o alternativă de educație nonformală, iar profesorii care însoțesc grupul primesc adeverințe de participare.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.