Landsat 5

Landsat –Satelitul care a orbitat Pământul 29 de ani.

Landsat -Guinness World Records a catalogat satelitul ca fiind cel mai longeviv satelit de observare a Pământului. Potrivit www.spacealliance.ro, satelitul realizat de NASA a fost lansat la 1 martie 1984, de la baza aeriană Vandenberg din California, la bordul rachetei Delta 3920.

Landsat 5

Mai mult decât atât, acesta a fost cel de-al cincilea satelit L. pentru operatorul meteorologic National Oceanic and Atmospheric Administration — NOAA.

Satelitul cântărea 2, 2 tone și avea montat la bord un singur panou solar, care se putea roti pe direcția longitudinală și alte două instrumente: TM (Thematic Mapper) și MSS (Multi Spectral Scanner), ce acopereau fâșii de 170 km lungime și 185 km lățime.

Continuarea articolului aici.

Loading...

2 COMENTARII

  1. […] Pe primul loc între cei mai mari 10 împăraţi romani – Augustus a fost primul împărat al Romei. Predecesorul său, lulius Cezar, al cărui nepot era, remarcându-i inteligenţa ieşită din comun, l-a adoptat pe cel care se numea încă Octavius şi s-a ocupat de educaţia lui. Mai întâi consul, acesta din urmă a întemeiat Imperiul în urma unei lupte cu Antonius, fost locotenent al lui Cezar. Augustus a reinstaurat tradiţiile şi religia, a reorganizat clasele sociale, a înfrumuseţat capitala. Cu susţinerea intelectualilor, precum Horaţiu şi Virgiliu, domnia lui Augustus a marcat o perioadă de pace şi de prosperitate, o veritabilă epocă de aur. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.