Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Luni, 26 Noiembrie, în sala mare a  , s-a desfășurat simpozionul dedicat Centenarului înfăptuirii Marii Uniri de la 1918, cu referire la Primul Război Mondial, Marea Unire precum și contribuția armatei României la aceste evenimente. Prezentarea acestui subiect a fost făcută de colonel Pătrașcu Gabriel, reprezentant al Serviciului Istoric al Armatei.

 

Neîncăpătoare s-a dovedit a fi sala Cercului Militar! Soldații bârlădeni au demonstrat că sunt interesați de istoria neamului mai ales că invitatul a reușit să le mențină atenția trează.

Colonelul Gabriel Pătrașcu venit de la București pentru a fi prezent la acest eveniment a reușit să capteze interesul publicului.

Acesta a vorbit despre cele mai înalte distincții oferite de Armata Română, fiind vorba de cele de mareșal și i-a enumerat și pe cei șapte oameni care le-au primit. Este vorba de Ferdinand, Carol al -II-le-a, generalul Prezan și Averescu, Regele Mihai, Ioan Antonescu și regele Iugoslaviei.

Militarii prezenți la activitate au avut ocazia să vadă cum arată un baston de Mareșal, uniforma de general dar și documentele oficiale care demonstrau și confirmau aceste funcții. ( A.D. )

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.