Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Pe site-ul Primăriei Bârlad a fost postat proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2019. Datele afișate nu sunt definitive, primăria invitând cetățenii să formuleze recomandări și sugestii.

În ceea ce privește taxele speciale aplicate în municipiul Bârlad, majoritatea taxelor rămân neschimbate, dar, apar și unele majorări și câteva taxe noi. Astfel, se remarcă creșterea taxei pentru emiterea în regim de urgență (4 zile) a certificatului de urbanism de la 10 lei în 2018 la 100 de lei în 2019. Sunt introduse și cinci taxe noi: taxa de vizare fișe de înmatriculare / contracte de înstrăinare – dobândire a mijloacelor de transport (facturi sau documente similare) în termen de 48 de ore în valoare de 20 de lei; taxa de eliberare istoric fiscal în valoare de 20 de lei; taxă de eliberare orice tip de adeverință în valoare de 5 lei; taxă eliberare certificate de atestare a edificării construcției în valoare de 25 de lei; taxă proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor în valoare de 25 de lei.

Trebuie să menționăm și singura scădere în ceea ce privește taxele speciale și anume taxa pentru eliberarea duplicatelor autorizațiilor de construcție, certificatelor de urbanism, contractelor, amenzilor, autorizațiilor de funcționare și a oricăror acte emise și gestionate de serviciile specializate din aparatul propriu al primarului municipiului Bârlad care va scădea de la 5 lei/pag. la 3 lei/pag. pentru primele 10 pagini, 2 lei pentru paginile 11-50, 1 lei pentru paginile 51-100 și 0.5 lei pentru paginile ce depășesc 100.

În propunerea de buget ni se spune și cum vor fi folosiți banii obținuți în urma acestor taxe. Cităm: „Taxele speciale vor fi folosite pentru plata formulare, a consumabilelor, a diferitelor broșuri necesare desfășurării activității, precum și a cheltuielilor generate de întreținerea și repararea străzilor, drumurilor și parcărilor publice, etc”. (V.B.)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.