Muzeul bârlădean își deschide larg porțile pentru iubitorii de frumos

O inițiativă generoasă lansată în anul 1997, la Berlin, s-a transformat într-un mare eveniment cultural, patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte.

Muzeul bârlădean își deschide larg porțile pentru iubitorii de frumosDe mulți ani și muzeul bârlădean participă la această frumoasă sărbătoare a științei, artei și creației.

Și în acest an publicul interesat va putea vizita expozițiile permanente, respectiv expozițiile de arheologie-istorie, artă, ambele găzduite la sediul central, expoziția dedicată sculptorului Marcel Guguianu, precum și expozițiile găzduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozițiile de numismatică, personalități bârlădene și științele naturii). În această din urmă locație publicul va avea posibilitatea de a vizita și expoziția temporară, Retrospectiva unei lumi apuse. Fotografii și aparate de fotografiat.
Cu prilejul Nopții Muzeelor, sâmbătă, 18 05 2019, va avea loc o Serată muzeală sub genericul „Poveste în ramă”. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 18.00 și este destinat, îndeosebi, copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani. La ora 19.30, la sediul central al instituției, va avea loc vernisajul expoziție (R)evoluție personală, a pictorului  bârlădean Nelu Grădeanu. La ora 20.30, la Pavilionul expozițional Marcel Guguianu publicul meloman este invitat la un concert  – conferință, desfășurate sub genericul Oedipe – pe înțelesul tuturor, susținute de baritonul Ștefan Ignat, prim solist al Operei Române și pianista Vasilica Stoiciu Frunză. Începând cu ora 21,00, publicul interesat, va putea face observații astronomice cu ajutorul telescoapelor din dotarea instituției.

Programul de vizitare, al expozițiilor permanente și temporare, găzduite în cele trei locații va începe la ora 20.00 și se va încheia la ora 1.00.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.