Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film .

KineDok este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România, unde este coordonat de către Asociația One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film

Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de localități din toate cele șapte țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o expreiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.).

Sâmbătă, 12 OCTOMBRIE, de la ora 12,00 sunteți invitați la sediul central al muzeului, să urmăriți filmul autriac “Gardul de la frontieră”. Inspectând zona de graniță dintre Austria și Italia (mai precis, la Brenner) regizorul se interesează de urmările unei politici europene anti-imigranți, anume decizia de a instala un gard pe teritoriul de frontieră, un obstacol absurd și mai degrabă simbolic împotriva străinilor fără acte.

Filmul e un corpus de portrete-interviu și comentarii esențiale care variază de la xenofobie reținută la eschivă neputincioasă și chiar militantism pentru cauza celor exilați din țara natală.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.