Noi reglementări în legătură cu decalarea și transportul angajaților

Conform prevederilor punctelor 2 și 3 din Hotărârea nr. 9 din 10.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020 a Comitetului Naținal Pentru Situații de Urgență:
”Se propune spre aprobare CNSSU, recomandarea decalării de către entitățile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajați a programului personalului care utilizează transportul public în comun, fie pentru întregul personal, în afara perioadelor de aglomerație maximă, fie prin împărțirea personalului care utilizează transportul public în comun în 2-3 grupuri, care să fie programați pentru începerea și terminarea programului în intervalele orare decalate cu o oră/o oră și jumătate față de programul normal. Recomandarea se aplică la nivelul municipiului București și a municipiilor reședință de județ, începând cu data de 12.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.
Se propune spre aprobarea CNSSU, instituirea obligativității decalării programului personalului din instituțiile publice cu un număr de peste 99 de angajați, care utilizează transportul public în comun, în conformitate cu variantele menționate mai sus. Măsura se aplică la nivelul municipiului București și a municipiilor reședință de județ, începând cu data de 12.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire. în funcție de natura activității desfășurate, instituțiile publice care nu pot aplica aceste reguli, vor identifica soluții alternative pentru evitarea utilizării de către angajați a transportului public în comun în perioadele de aglomerație.”
Vă informăm că potrivit art. 4 din Hotărârea nr. 10 din 14.03.2020 pentru propunerea instituirii stării de urgență pe teritoriul României și aprobarea unor măsuri suplimentare în vederea gestionării epidemiei de Coronavirus SARS-CoV-2:
” Se instituie obligația inspectoratelor teritoriale de muncă de a verifica modul de implementare a măsurii impuse în Hotărârea nr.7 din 11.03.2020 a CNSSU, privind decalarea programului de lucru, în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă”.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.