Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Pe 24 ianuarie, se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza – Mica Unire, cum a rămas evenimentul din 1859 consemnat în istorie. Majoritatea instituțiilor școlare bârlădene au marcat, această dată în avans deoarece astăzi bugetarii se bucură de o zi liberă. 24 ianuarie rămâne o filă mereu deschisă din cartea istoriei noastre naţionale, iar în fiecare an, marele eveniment, cel al Unirii Principatelor, este sărbătorit de elevii Şcolii Gimnaziale,,Stroe S. Belloescu”sub îndrumarea cadrelor didactice.
“ Scopul acestei acțiuni a fost pentru cunoașterea şi respectarea valorilor fundamentale ale istoriei şi culturii naţionale,familiarizare elevilor cu personalitatea marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza și a momentului în care s-a înfăptuit Unirea. În acelaș timp am încercat exprimarea prin comportament a spiritului patriotic, mândria identitǎţii naţionale”
ne-a declarat Maria Porumb, consilier educativ în cadrul Școlii Generale “ Stroe Belloescu”.
Activitatea ,,Să ne cunoaştem istoria !’’ a constat în prezentarea unui material power- point,lecturarea unor povestiri cu conţinut istoric,completarea unor rebusuri, interpretarea unor cântece şi poezii dedicate Unirii și au fost încheiate cu Hora Unirii.
Și prichindeii au fost implicați și familiarizați cu ce înseamnă pentru români ziua de 24 ianuarie.
Preșcolarii grupei mari B „Floricele” de la Grădinița cu P.P. nr. 5, îndrumați de doamnele educatoare Irina Balaban Irina și Nadia Căpriță , au participat la o activitate dedicată Unirii Principatelor.
Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu”, la secția pentru copii. În cadrul activității, preșcolarii au audiat o scurtă povestire despre domnitorul Al. I. Cuza și înfăptuirea Unirii. Narațiunea a fost prezentată de bibliotecarul Raluca Chiroșcă iar la final, pe acordurile “ hai să dăm mână cu mână” copilașii au dansat împreună cu cadrele didactice.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.