“Nu-i nimic, ei mă votează”-realitatea politică a județului Vaslui

Indignați, oripilați și dezamăgiți au fost cei care au urmărit emisiunea televizată care a avut ca subiect realitatea politico-economică a județului Vaslui. Cu tristețe sau cu o stare de revoltă cei care au urmărit reportajul au văzut ieșirile celor care de mai bine de douăzeci de ani sunt votați să fie în slujba cetățeanului. Declarațiile senatoarei PSD, Gabriela Crețu, soția președintelui CJ Vaslui Dumitru Buzatu a înfuriat mulți vasluieni dar, sunt adevărate. O demonstrează, de fiecare dată, rezultatele obținute la alegeri. Mereu, Vasluiul a fost și va rămâne un județ roșu.

“Ești mică” atât a putut să înțeleagă distinsa doamnă plătită regește de miile de vasluieni. Că jurnalistul nu s-a putut ridica pe piedestalul omului politic ajuns acolo nu printr-o recunoaștere a propriilor merite ci prin situația economică creată de alții.

Într-un județ în care sărăcia, lipsa infrastructurii și ajutorul social își dau mâna nu putem vorbi de dezvoltare. Nu putem să discutăm despre ideologii politice în sunetul mațelor care plâng de foame. Nu există comparație pentru că de la Revoluție încoace se merge pe principiul “pleacă ai voștri,vin ai noștri”. O rotire parcă veșnică a actorilor politici. Ba deputat, ba președinte,ba senator,ba europarlamentar și din nou senator. Un cerc pe care, parcă, nimeni nu îl poate penetra. Decât cei care fac parte din sistem, iar când întrebările deranjează intervin forțele oculte, serviciile și afirmația marelui șef “nu știți nimic”.

Într-adevăr simplul și banalul alegător nu știe mare lucru, dar cunoaște sentimentul neputinței care l-a făcut să plece din țară, să le asigure o pâine copiilor lăsați în grija bunicilor. Știe că plătește impozite și ar vrea să aibă drumuri, școală și canalizare. Adoarme cu gândul în fiecare seară că trebuie să își ia copii din țara în care statul român încurajează doar nepotismul și relațiile făcute doar în partide. Se trezește cu lacrimi de dor în timp ce doamna care muncește până la epuizare pe scena politică declară cu maximă aroganță ”voi știți cine sunt eu?”.

Trist este că deși unii își doresc să se producă schimbarea, aceasta nu are cum să se întâmple. De partea cealaltă, a așa zisei opoziții politice, asistăm la diverse trocuri electorale. În consilii locale, județene sau chiar la nivelul așa zișilor actori de Oscar ai politichiei românești. Doar pentru ei sau pentru cei apropiați “se fac frate cu dracul”, iar indignatul de serviciu (alegătorul care se prezintă în deplinătatea facultăților politice la vot) se înscrie în fraza, tristă,dar adevărată: “nu-i nimic,ei mă votează”.

Pentru că foamea este astâmpărată de banii de la ajutorul social, pentru că primarul este Dumnezeu și îi poate “ajuta” să îi asculte cuvântul. De cele mai multe ori acesta se îmbracă în roșu!

Și cum memoria românului este de scurtă durată pot face și un pariu: care credeți că va fi procentul obținut de cei roșii la viitoarele alegeri? Va fi unul năucitor pentru opoziția care doarme în picioare și dezamăgitor pentru cei care vor să rămână alături de copii lor, în polul sărăciei la care au contribuit cu toții.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.