Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

O activitate care a dezvăluit o altă lume

“Ziua Ștafetei” este o campanie prin care “Fundația Terre des hommes – Romania” promovează dreptul copiilor de a-și alege viitorul, punând în legătură tineri și mentori din profesiile dorite.

Elevii Scolii Gimnaziale ,,Iorgu Radu”, coordonați de profesoarele Oana Perju și Alina Coman au primit ștafeta cu bucurie și curiozitate de la angajații Complexului de Servicii Comunitare Nr.1 Bîrlad- D.G.S.A.P.C. Vaslui.
Dăscălițele împreună cu elevii lor au aflat cum e să locuiești în lumea neștiuta a durerii, în care copilăria este strivita de umbra nemiloasă a destinului.
“Era vorba de un simplu joc, un rol de asistent social, pedagog ori psiholog. Părea ceva amuzant, nimic serios și lipsit de remușcări. Am intrat în joc, însă pe măsură ce am luat lucrurile în serios, am retrăit experiențele unor copii orfani. Bucuria ce se afla în ochii lor, în care încă mai licărea o scânteie de speranța se ascundea povești ce-au scuturat în mine nepăsările adolescentine. Bucuria acelor copii care n-au nicio vină și care nu-și merită soarta, mi-a încălzit sufletul. Acest schimb de roluri s-a dovedit a fi copleșitor, schimbându-și total percepția asupra condițiilor în care trăim, existând în două lumi paralele. Două lumi între care se poate trage o linie. Sper că într-o zi se va putea realiza o singură lume în care toți copiii să fie apreciați, iubiți și să beneficieze de un trai decent”, au declarat cele două profesoare marcate de această zi specială atât pentru ele, dar mai ales pentru copiii care au cunoscut și o altă lume.
”Ziua Stafetei” este momentul în care le dăm șansa copiilor și tinerilor să ne arate cine vor să fie. Îi lăsăm să aleagă și le predăm ștafeta în meseriile pe care și le-ar dori.
“Ziua Ștafetei” este un eveniment prin care “Fundația Terre des hommes” vrea să atragă atenția asupra drepturilor copilului –mai ales dreptul de a-și exprima opinia și alege propriul viitor.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.