Flagelul care afectează din ce în ce mai mult oamenii, face victime şi la Bârlad.
Până nu demult, jocurile de noroc erau considerate o activitate îmbrăţişată preponderent de bogaţi. Era un mod de a-şi petrece timpul liber, de a socializa şi de a stârni invidii. Acum lucrurile s-au schimbat… vedem din ce în ce mai des sălile de gambling ticsite de oameni modeşti, care-şi lasă agoniseala în aceste jocuri, în speranţa înavuţirii rapide.
Nu e mai puţin adevărat că oricine şi-ar dori să câştige bani mulţi fără program, fără şef dar mai ales fără efort. Ce nu realizează aceştia este faptul că sunt mai bogaţi înainte de a intra în sala de jocuri decât atunci când o părăsesc; pierderea lor nu este cuantificată numai în bani, ci totodată îşi pierd liniştea pe termen nedefinit fiindcă pierderea de azi îi va determina să joace până când işi vor recupera banii, ba chiar mai mult, pentru a se considera în câştig. Asta nu se va întâmpla curând, ca să nu spun niciodată.
Faptul că se fac publice sumele mari câştigate de unii nu înseamnă că următorul vei fi tu, aşa cum eşti tentat să crezi. Tu vei fi “beneficiarul” unor restanţe de plată la utilităţi, vei ajunge să te împrumuţi în stânga şi-n dreapta, vei risca liniştea propriului cămin şi, în cazuri extreme, vei face depresie care te va îndemna la acte necugetate.
Nu este un scenariu de film, nu se întâmplă numai în metropole, este realitatea cruntă regăsită în foarte multe cazuri şi în Bârladul nostru. Evoluţia societăţii şi emanciparea umană a afectat până şi reprezentantele sexului frumos, acestea devenind cliente fidele ale sălilor de jocuri. Oare copiii de acasă ce să-şi dorească? Ca mama sau tata să joace în speranta unui câştig sau să vină cu banii munciţi acasă? De ce să dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard?
Am fi mai câştigaţi să ne folosim resursele financiare modeste dar sigure pentru a asigura traiul familiei decât să le risipim pe iluzii!

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.