Despre ce este vorba?

Despre un concurs de eseuri – „Țara mea, lumea noastră în 2030″, la care au acces toți tinerii care nu au mai mult de 27 de ani.

Dialogue of Civilizations Research Institute (DOC) invită studenții și tinerii să reflecteze asupra viitorului Europei participând la concursul de eseuri cu tema “Țara mea, lumea noastră în 2030”. Aceștia vor avea șansa de a câștiga o bursă de școală de vară.

Acest concurs a fost lansat cu ocazia alegerilor europene din 2019 şi reprezintă o oportunitate pentru participanți de a-și împărtăși opinia privind modul în care văd ei viitorul țării lor și al Europei.

Întrebările la  care tinerii sunt invitați să răspundă:

Ce crezi despre modul în care va fi guvernată țara ta și cum va fi ea poziționată pe scena politică și economică la nivel european și global în 2030?

Care sunt principalele direcții de evoluție care vor caracteriza țara ta și Europa în viitor?

Ce crezi că vor reprezenta pentru tine termenii “lume”, “Europa” și “țară” peste mai mult de zece ani?

Cine sunt potențialii candidați:

Tineri din statele membre ale Consiliul Europei și CSI, care au cel mult 27 de ani.

Cum se procedează?

Participanții trebuie să prezinte un eseu despre viitorul Europei, scris în limba engleză  care să conțină un număr de maximum 5.000 de cuvinte (inclusiv notele de subsol).

Premii

Premiul “Cel mai bun eseu” este o bursă integrală în valoare de până la 3000 de euro pentru o școală de vară la alegerea participantului.

Premiile “Cele mai bune eseuri” pentru participanți sub 18 ani, sub 23 de ani și sub 27 de ani. Caștigătorii premiului întâi din aceste categorii vor primi un laptop. Următorii câștigători din fiecare categorie vor primi un iPhone.

Participare la Forumul de la Rodos, din Grecia, 11-12 octombrie 2019.

DOC va găzdui câștigătorii concursului de eseuri, iar aceștia vor fi invitați să țină o prelegere în fața unei public internațional de nivel înalt.

Fundația pentru pace Guerrand-Hermes va invita autorul celui mai bun eseu să țină o prelegere la Forumul Spirit of Humanity care va avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie 2019.

Câștigătorii vor fi invitați să participe și să-și prezinte activitatea la Forumul Rising Global Peace, care va avea loc în Coventry, Orașul păcii și reconcilierii și Orașul culturii din Marea Britanie în 2021, în perioada 13-14 noiembrie 2019.

Universitatea ruso-armeană va sponsoriza un premiu special pentru cel mai bun eseu scris de un cetățean armean.

Termen limită: eseurile trebuie prezentate până la data de 31 martie 2019, miezul nopții ora locală, la adresa esay2019@doc-research.org.

Mult succes!

Iulia Chiper

 

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.