O singură zi, trei semnificații. Liceeni de la „Eminescu” interesați de adevărurile istorice

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad – Școală ambasador a Parlamentului European a organizat un seminar despre Semnificația zilei de 9 mai.

75 elevi de la toate nivelurile de învățământ au participat la seminarul interactiv dedicat triplei semnificații a zilei de 9 mai.

Iulian Sava, profesor de istorie la Liceul  Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad a sustinut o prelegere urmată de dialog cu participanții, insistând pe  două semnificații care ne-au marcat istoria: Ziua Independenței României și sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Ambasadorul  junior Ștefan Tașcă a completat cu informații legate de nașterea Uniunii Europene,  de evoluția ei  de la CECO la ceea ce este astăzi și a explicat conceptul de „Unitate în diversitate”.

Trupa de fete „MottoYou Drummers” constituită din eleve ale Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, a susținut un spectacol de percuție și dans în care elementul principal a fost mixajul melodiei „Oda bucuriei”.

Imnul Uniunii Europene, interpretat într-o manieră stilizată, pe ritmuri moderne, a răsunat  pe holurile liceului, amintind tinerilor că,Uniunea Europeană este în sărbătoare.

După spectacol, elevii clasei a X-a SN2 au participat la o lecție festivă dedicată Zilei Europei, activitate ce a avut ca scop valorificarea cunoștințelor anterioare legate de  tripla semnificație a zilei de 9 mai și  comunicarea de informații legate de istoricul Uniunii Europene. La finalul orei, cei 24 de elevi au participat cu entuziasm la  jocul  de cuvinte încrucișate  „CarEU cu UE” , joc conceput de Ionel Șerban, reputat rebusist, profesor al școlii bârlădene.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.