Evenimentul  internațional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice  a fost numit Ora Pământului (Earth Hour).

Stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice timp de o oră este modul ȋn care putem participa efectiv la acest eveniment.

Promovat  de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald, Ora Pământului a avut loc pentru prima dată la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

Sâmbătă 30 martie 2019, între orele 20.30 – 21.30, omenirea va sărbători în mod simbolic “Ora Pământului”, tocmai pentru a conştientiza  impactul negativ la nivel global asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice.

Ca în fiecare an, Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza cu acest prilej observaţii astronomice în stradă, în zona parcului “Victor Ion Popa” (la strada principală).

Primăria Municipiului Bârlad va susţine această activitate, şi va opri iluminatul public în data de 30 martie 2019, intervalul orar 20.30 – 21.30.

În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, activitatea se va desfăşura la sediul Observatorului Astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

Nu se percepe taxa de participare!

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.