Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Orașul câinilor, Bârlad
Autoritatea locală este depășită, orașul a fost ocupat de sutele de câini care circulă, în voie, pe străzi. Vina este comună, stăpâni care refuză să își castreze animalele deși o pot face gratuit, iar de cealaltă parte administrația care este depășită de această problemă.
În doar câteva zile rețeaua de socializare a fost împînzită de poze cu dovezi ale agresivității patrupedelor care circulă pe străzile orașului.
Bârladul a fost invadat, la propriu, de haitele de câini care devin agresive pe zi ce trece. Indolența stăpânilor care își lasă câinii liberi pe domeniul public este în strânsă legătură cu nepăsarea acestora.
Sterilizarea acestora este soluția salvatoare, există campanii gratuite pe această temă iar un ONG face acest lucru. Se deplasează cu ambulanță veterinară în dorința de a eradica acest fenomen. Mare parte dintre stăpâni aleg indolența. Depășită de această problemă este și autoritatea locală, miercuri 17 aprilie, serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, a fost scos a doua oară la licitație.
„Reiau ceea ce am spus de câțiva ani, aproape lunar: problema câinilor fără stăpân este una dintre cele mai mari și mai grave probleme cu care se confruntă municipiul. Din acest motiv, îi asigur pe bârlădeni că o tratăm cu toată seriozitatea și cu toată atenția. Este mai mult decât revoltător să vedem că animalele au început să atace copii și adulți, deopotrivă, pe străzile orașului. Din păcate, la prima încercare de concesionare a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, de pe data de 2 aprilie, nu s-a prezentat nimeni. De această dată, sperăm să avem cel puțin o ofertă, având în vedere că am mai ajustat tarifele. Înțelegem nemulțumirile cetățenilor, dar îi asigur că la fel de revoltat sunt și eu, însă nu pot face mai nimic în lipsa depunerii unor oferte de concesiune. Sper din toată inima ca pe data de 2 mai, când se vor deschide ofertele, să avem un concesionar pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân, cât mai repede și mai eficient cu putință”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Potrivit noii oferte lansată pe SICAP, contractul de concesionare a Serviciului câinilor fără stăpân, cu numărul PC1001273, are acum o valoare estimată de 1.814.400 lei (fost 1.440.000 lei), fără TVA, va fi încheiat pentru o durată maximă de trei ani și prevede capturarea a cel puțin 140 de câini lunar.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.