Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Până și cultura se scumpește. Noi prețuri la bilete

Totul costă, inclusiv admiratul operelor de artă iar dacă doriți să le imortalizați trebuie să consultați noul “mercurial”. Consilierii județeni au fost de acord cu majorarea costului biletelor de la Muzeul “V. Pârvan”.

Pentru a-și recupera investițiile, Consiliul Județean Vaslui a solicitat creșterea prețului la bilete în cazul celor două muzee pe care le au în subordine.

Conform documentelor oficiale, muzeul bârlădean a încasat din activități proprii doar 80.000 de lei, dar gradul de auto-finanțare a fost de 3,37 la sută, în timp ce 2,4 milioane de lei au venit din bani publici.

Începând de la 1 aprilie, adulții  vor plăti 6 lei de persoană, elevii, studenții și adulții cu handicap mediu și ușor vor scoate din buzunar 1,50 lei, iar pensionarii, 3 lei.

Vor fi scutiți de plata acestor taxe preșcolarii, veteranii de războiși văduvelor acestora, copiii și  adulții cu handicap grav, precum șiînsoțitorii acestora, ghizii de turism, însoțitorii de grup și cadrele didactice care însoțesc grupurile de elevi, dar și delegațiile oficiale ori alte delegații cu caracter cultural, angajații rețelei muzeale și ai instituțiilor de cultură locale, naționale sau internaționale.

În cazul în care se dorește fotografierea obiectelor, taxa va fi de 10 lei/ora pentru neprofesioniști, respectiv de 50 lei/ora, pentru profesioniștii cu contract încheiatîn acest scop.

În cazul în care iubitorii de frumos doresc să imortalizeze momentul filmând, vor plăti 30 de lei pe oră, în timp ce filmările în scop publicitar vor fi taxate cu 100 lei/15 minute.

Specialiștii muzeului bârlădean vor putea asigura la cerere servicii de supraveghere și diagnoză arheologică, contra unei taxe de 50 lei/oră.

Și alte servicii vor fi taxate conform expunerii de motive, astfel pentru a  fotocopia documentele din colecția  instituției de cultură trebuie să își pregătească suma de 100 lei pagina A4, în timp ce urmașii persoanelor care se regăsesc în documentele solicitate, precum și urmașii celor care au donat documentele respective vor plati jumătate din acest preț.

Există și o veste bună- aveți parte și de gratuități pe 24 ianuarie, de “Ziua Unirii Principatelor Române”, pe 1 iunie, de “Ziua Copilului”, și pe 1 Decembrie, de “Ziua Națională a României”, precum și în “Noaptea Muzeelor”.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.