Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În perioada 1 februarie – 5 februarie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 46 misiuni. Aceștia au participat la misiuni de acordare a asistenţei medicale, aici vorbind de 40 intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În perioada mai sus amintită, salvatorii vasluieni au fost prezenți și în cadrul misiunilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Astfel, în data de 01.02.2019 Detașamentul de Pompieri Bârlad au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Bârlad. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără la baie, cu probabilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars elementele aferente băii, instalaţia electrică şi sanitară. A fost salvată locuința cu bunurile aferente din celelalte încăperi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric al unui aparat electrocasnic.

Ziua următoare pe 02.02.2019 au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Crîng Nou, comuna Ciocani, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără violent la depozitul de furaje. Au ars şase tone de furaje, 60 metri pătraţi fânar din lemn, cu acoperiş din tablă, pe astereală de lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului va fi stabilită de către organele de cercetare.

O nouă zi, un nou incendiu – 04.02! Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în satul Rânzeşti, comuna Fălciu, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la podul casei. Au ars 80 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn, uşi ferestre, mobilier şi textile diverse. Au fost salvate trei camere de locuit cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric la centrala electrică defectă. Pe 05 februarie, Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Bârlăleşti, comuna Epureni. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără într-o încăpere şi la podul casei. Au ars 20 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn, uşi ferestre, mobilier şi textile diverse, actele proprietarului. Proprietarul, în vârstă de 38 ani a suferit arsuri de gradul I la nivelul capului şi de gradul II pe la aproximativ 2% din suprafaţa corpului, a fost transportat la spital de către ambulanţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.