Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Polițiștii vasluieni au fost, din nou, în mijlocul școlarilor

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui-Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui – Postul de Poliție Cozmești au desfășurat activități preventive în mai multe unități de învățământ din comuna Cozmești, Școala „Constantin Parfene” Vaslui și Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad.

Polițiștii vasluieni au fost, din nou, în mijlocul școlarilor
Polițiștii vasluieni au fost, din nou, în mijlocul școlarilor

Activitățile au avut ca teme: prevenirea delincvenței juvenile – elemente de legislație, principalele infracțiuni sau acte antisociale comise de minori (definiții, forme de manifestare, diferența dintre infracțiune și contravenție, dintre furt și tâlhărie etc.), promovarea siguranței online, prevenirea consumului de droguri.

S-a urmărit informarea elevilor asupra riscurilor la care se expun în viaţa reală, cât şi în mediul on-line, precum şi instruirea acestora, pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Elevii au vizionat filme audio-vizuale pe tema delincvenței juvenile și au primit pliante cu mesaje informativ-educative, potrivit vârstei şi nivelului acestora de înţelegere.

La activățile desfăşurate au participat peste 25 cadre didactice şi peste 270 de elevi, din clasele I-VIII.

Activitățile au beneficiat și de participarea jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui și a specialiștilor de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.