Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În perioada 8 februarie  – 11 februarie pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 32 misiuni, astfel:

  1. a) misiuini de acordare a asistenţei medicale

– 25 intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

  1. b) misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor

– o misiune de stingere a incendiilor, în data de 08.02.2019, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi un echipaj de prim ajutor, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Grăjdeni, comuna Fruntişeni, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în zona coşului de fum, în pod, cu probabilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars elementele aferente acoperişului în zona coşului de fum şi au fost degradate şase coli de tablă. A fost salvată locuința cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum, neprotejat termic faţă de elemntele combustibile.

– o misiune de stingere a incendiilor, în aceeași dată dar a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o magazie proprietate, în municipiul Huşi. Au ars 10 kg de rumeguş şi alte bunuri în zona mijlocului electric lăsat sub tensiune. Datorită intervenţiei imediate a pompierilor a fost salvată magazia şi casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului – efectul termic al mijlocului electric sub tensiune, lăsat nesupravegheat.

– o misiune de stingere a incendiilor, în data de 11.02 a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi un echipaj de prim ajutor, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Lunca Banului, comuna Lunca Banului, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la podul casei. Au ars aproximativ 30 metri pătraţi de acoperiş din plăci de azbociment, pe astereală din lemn, 25 metri pătraţi tavan din PAL, uşi ferestre, mobilier, textile diverse şi actele proprietarului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

  1. c) Misiuni de asistenţa persoanelor

– trei misiuni privind transportul pacienţilor la ambulanţă, cu un echipaj de stingere, în data de 08 şi 10 februarie 2019, în municipiul Bârlad, iar în data de 11 februarie 2019, în municipiul Vaslui.

– o misiune de deblocare a unei uşi, în municipiul Vaslui, la data de 08.02.2019.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.