Premiul întâi pentru chitaristul bârlădean care a impresionat un juriu întreg

Cei mai buni! Tinerii bârlădeni, participanți la concursul concursul interjudețean de interpretare instrumentală „Noelia Prisecaru”, din  Focșani s-au întors cu o salbă de medalii. În total au participat 62 de elevi doar pe sectiunea de chitară clasică.

„Chitara mea nu este un obiect. Este o prelungire a sinelui meu. Este cine sunt eu” spunea Joan Jett

Mergând, probabil,sub acest motto câțiva adolescenți bârlădeni au reușit să aducă pasiunea la rang de artă. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Bîgu Timotei,elev în clasa a IX-a la liceul pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad a obținut premiul întâi dar și premiul special al juriului. S-au mai remarcat elevii Cherciu Valentin – Premiul I,clasa a XI-a,Botaș Claudia,clasa a IX-a – Premiul III,Iacomi Iustin de la Școala de Muzică și arte Plastice „N.Tonitza” din Bârlad -Premiul II.

Tânărul bârlădean care a obținut marele premiu a cântat 2 piese: „A night in Tunisia”- Roland Dyens și „Bullerias” de Antonio Torres- Manuel Lopez Quiroga.

Premiul întâi pentru chitaristul bârlădean care a impresionat un juriu întreg

Membrii juriului au fost impresionați de prestația acestuia deoarece piesa „A night in Tunisia” este o adevărată capodoperă, fiind nevoie de o tehnică foarte bună pentru interpretarea acesteia.

„Cânt la chitară de aproape 6 ani. Am studiat acest instrument din clasa a IV-a până în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială de Arte «N.N. Tonitza», unde l-am avut ca îndrumător pe domnul profesor Lucian Grădinaru, iar acum studiez în continuare la Liceul Pedagogic «Ioan Popescu» cu același profesor.
Am fost foarte bucuros pentru premiile obținute, datorită faptului că am fost printre puținii din cei 60 de concurenți care au primit premii speciale de la juriu, pentru interpretare, dar și pentru că am reușit să îmi demonstrez munca depusă în toți acești ani de studiu” ne-a declarat Timotei Bîgu.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.