Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Prima suspiciune de meningită în județul Vaslui

O adolescentă în vârstă de 15 ani de la un centru social al Direcției pentru Protecția Copilului din Vaslui a ajuns la spital în stare grava, cu suspiciune de meningită.

Fata a intrat în comă și a fost transferată la un spital de boli infecțioase din Iași. Este alertă la Spitalul de Urgență din Vaslui dupa ce o minoră de la Adăpostul de noapte și zi din oraș a intrat în comă fiind suspectă de meningită. Fata a ajuns la unitatate medicală cu ambulanța luni după amiaza.

Prima suspiciune de meningită în județul VasluiAcuza dureri în zona rinichilor și urina des.

A fost internată și supusă mai multor investigații medicale. Analizele de laborator au indicat o ușoară infecție în corp, iar medicii i-au prescris tratament cu antibiotice.

Marți dimineață, în jurul orei 5, fata a devenit agitată, iar pe corp i-a aparut o erupție specifică meningitei. Au fost anunțați medicii de la Boli Infecțioase din Iași, iar aceștia au aprobat tranferul adolescentei către ei. Înainte de a pleca spre Iași, fata a intrat în comă și a fost intubată de medicii de la ATI din Vaslui.

La Spitalul de Urgență s-au luat masuri pentru dezinfectarea saloanelor din Secția de Pediatrie, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății. Fata suspectă de meningita se afla în salon cu alte două adolescente în vârstă de 17 ani. Acestea au fost transferate la Spitalul Vechi la Boli Infecțioase unde primesc tratament profilactic.

“Am fost anunțați de reprezentanții spitalului despre caz, am raportat situația la CRSP Iași, am demarat propria anchetă epidemiologică și așteptăm rezultatele analizelor”, a declarat Mihaela Vlada, DSP Vaslui.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.