Primii olimpici care se bat pentru câștigarea naționalei.

Pe 1 februarie la Colegiul Naţional “Gh. Roşca Codreanu” Bârlad a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică. În urma punctajelor obținute s-au remarcat un număr de 5 elevi care s-au calificat pentru participarea la etapa naţională a acestei olimpiade.

Etapa natională a olimpiadei de astronomie va fi organizată de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, pe final de aprilie 2020.

Din județul nostru sunt calificaţi pentru naţională, pentru prima dată elevi din Vaslui şi Huşi, ambii pregătiţi de profesorii Dumitraşcu Irina, Dumitraşcu Leonaş, Mocanu Zîna Violeta.

La secţiunea Juniori a luat locul I eleva Novac Iustina – Aurelia de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui şi la secţiunea Seniori 1 elevul Codreanu Radu – Andrei de la Colegiul Naţional “Cuza Vodă” Huşi.

Ceilalţi elevi calificaţi pentru etapa naţională sunt Chiriac Ștefan la secţiunea juniori, de la Colegiul Național „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad/ CJEX Bârlad îndrumat de profesorii Angheluţă Cătălin Daniel şi Angheluţă Ecaterina Aurica, elevul Hrițuc Cosmin – Gabriel la secţiunea Seniori 1, de la Colegiul Național „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad/ AAS îndrumat de prof. Adam Ioan şi elevul Vătămanu Alexandru de la Colegiul Național „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad/ AAS îndrumat tot de prof. Adam Ioan.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.