Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Primul caz confirmat cu SARS Cov2

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a fost internat în secția Boli Infecțioase din Bârlad având confirmată prezența SARS Cov2. S-a inițiat medicația specifică conform protocolului.

„Având în vedere faptul că informația a ajuns în presă înainte să ajungă la corpul medical și Conducerea Spitalului nu putem decât să confirmăm primul pacient COVID 19 al Spitalului Municipal “Elena Beldiman” . Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, din Bârlad care a fost adresat CPU Bârlad pentru tuse, febra și dispnee ușoară pe data de 25 martie. Anamneza relevă istoric de călătorie în SUA, pacientul revenind în țară în data de 11 martie 2020. Există o anchetă epidemiologică în derulare în vederea stabilirii contacților. Pacientul a fost preluat de medicul din CPU cu echipament de protecție direct în zona de izolare, s-a prelevat testul și ulterior a fost internat izolat în Secția de Boli Infecțioase. În cursul serii trecute s-a confirmat prezența SARS Cov2 prin RT PCR și s-a inițiat medicația specifică conform protocolului.
Conducerea Spitalului dorește demararea unei anchete în ceea ce privește modalitatea în care informațiile au ajuns în presă înaintea unui comunicat oficial.
Nu ne dorim panică în randul locuitorilor Municipiului Bârlad”, a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al instituției bârlădene.
La nivelul județului Vaslui vorbim de 4 cazuri, primul caz este tânărul vasluian care a venit din Anglia care împreună cu mama sa au fost confirmați cu această boală, a urmat bărbatul din Huși și acum cel de la Bârlad.
Cristina Rădulescu
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.