Prinși cu „ocaua mică”

Oamenii legii au acționat în ziua de 12 martie pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși, prin efectuarea de controale, în vederea depistării persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun.

Prinși cu „ocaua mică”
Prinși cu „ocaua mică”
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat mai multe controale, pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși, în vederea depistării persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 50 de agenți economici  și legitimate peste 80 de persoane.

Au fost constatate 2 infracțiuni (o infracțiune de contrabandă prevăzută și pedepsită de art. 270 din Codul Vamal și o infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 90  din Legea 84/1998  privind mărcile și indicațiile geografice).

Au fost ridicate, în vederea confiscării 1.037 țigarete și produse (legume, produse alimentare) în valoare totală de peste 1.600 na Rălei, comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 30 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite). Și 5 pentru abateri la O.U.G. 28/1999 (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 50.500 de lei.

Cristina Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.