Problema câinilor comunitari așteaptă o soluție eficientă, la Bârlad

0
Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Primăria Municipiului Bârlad caută soluții pentru rezolvarea eternei probleme a câinilor comunitari. Edilul orașului spune că, de la anul, Primăria va încheia contract cu o organizație neguvernamentală serioasă, astfel încât numărul patrupedelor de pe străzi să scadă considerabil. De scurt timp, Primăria Bârlad a încheiat contract, doar până la sfârșitul anului, cu un ONG din Galați, care a trâns deja 140 de câini până săptămâna trecută.

Primarul Dumitru Boroș declară că acest contract s-a încheiat în condiții perfect legale, luând această măsură deoarece era nemulțumit de Asociația „Seelen für Seelchen”, care timp de doi ani s-a ocupat de gestionarea câinilor comunitari din Bârlad. În principiu, ambele părți au dorit continuarea contractului, dar Asociația „Seelen für Seelchen” nu a fost de acord cu câteva condiții impuse de municipalitate, motiv pentru care administrația locală bârlădeană a fost nevoită să încheie colaborarea cu această asociație.

Străzile orașului sunt pline de câini, iar situația trebuie rezolvată cât mai repede cu putință, respectând, în același timp, drepturile animalelor, dar oferind și siguranță cetățenilor. Săptămânal, sunt înregistrate, la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, câteva cazuri de persoane mușcate de câinii fără stăpân. (V.B.)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.