Procurorii DNA au prins-o cu „ocaua mică”

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatei Apostu Oneta pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpata Apostu Oneta a ajutat o persoană să întocmească şi să depună la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, în completarea cererii sale de finanţare, mai multe documente false (un contract de vânzare-cumpărare o încheiere a Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bârlad, extrasul de Carte Funciară pentru Informare).

Prin aceste demersuri persoana respectivă a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 178.840 lei.

În prezenţa apărătorului ales, inculpata Apostu Oneta a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:
– 3 ani cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de: a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Apostu Oneta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Bârlad judeţului Vaslui sau Primăriei comunei Şuletea judeţul Vaslui.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Apostu Oneta, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Vaslui.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.