de Mihaela NICULESCU

Măsuri de precauție. Programul de vizită pentru aparținătorii pacienților internați în Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad a fost redus la doar două ore pe zi.

Din cauza creșterii accelerate a numărului de infecții respiratorii, bolnavii pot fi vizitați de rude de luni până vineri, de la ora 15 la 17, iar în weekend de la 13 la 15. Conducerea spitalului a respectat întocmai recomandările Direcției de Sănătate Publică Vaslui și a instituit măsuri de reducere a riscurilor de îmbolnăvire a pacienților, în condițiile în care în acest sezon circulă trei virusuri gripale.

Fiecare pacient poate fi vizitat de unul sau doi membri ai familiei, timp de maximum cincisprezece minute. Recomandarea este ca rudele să nu vină în vizită dacă prezintă simptomatologia specifică virozei. În secțiile Neonatologie, Obstetrică – Ginecologie și Oncologie, accesul vizitatorilor este interzis. De asemenea, este interzis și accesul copiilor la rudele internate.

Dacă, în sezonul rece trecut, vizitatorii nu respectau programul stabilit, în această iarnă nu au încotro, întrucât intrarea în secții se face doar pe bază de cartelă. Spitalul a achiziționat recent un sistem performant de supraveghere și securitate, care a costat aproape 200.000 de lei, bani alocați din bugetul local.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.