Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Provocare pentru juniorii bârlădeni

Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad organizează sâmbătă, 26 octombrie 2019, cea de-a doua ediţie a concursului de creaţie literară Sesiunea juniorilor “Vasile Pârvan”. Manifestarea se adresează tutoror elevilor care doresc să-şi pună în valoare potenţialul creativ, în semn de preţuire pentru carte şi cuvântul scris. Ca şi în ediţia anterioară, concursul va cuprinde expunerea lucrărilor pe două secţiuni: PROZĂ ŞI POEZIE.

Scop şi obiective
Concursul are ca principal scop susţinerea şi dezvoltarea pasiunii pentru creaţia literară. De asemenea, această manifestare urmăreşte identificarea şi cultivarea aptitudinilor elevilor de a crea texte literare în proză şi versuri, stimularea creativităţii, promovarea elevilor talentaţi şi nu în ultimul rând remunerarea acestora cu premii şi diplome.
“Carte frumoasă, cinste cui te-a scris
Încet gândită, gingaş cumpănită,
Eşti ca o floare, anume înflorită
În mâinile mele care te-au deschis”.

Aşa cum poetul Tudor Arghezi poartă un respect vădit, sincer şi profund pentru cuvântul scris, dorim şi noi să manifestăm recunoştinţă pentru carte şi scriitori, în ediţia a II-a a concursului de creaţie literară Sesiunea juniorilor “Vasile Pârvan”. Astfel, organizatorii propun ca tematică pentru secţiunea de proză “Poveşti fermecate din patria cuvintelor”, pentru a marca “Anul Cărţii” în România, iar pentru secţiunea de poezie participanţii se pot inspira din: viaţa de zi cu zi, familie, prietenie, natură sau şcoală.

Sesiunea juniorilor reprezintă un bun prilej de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare şi expunere a unei lucrări literare într-un cadru extraşcolar şi este un exerciţiu util ce are ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare în faţa publicului. De asemenea, în semn omagial, prin această manifestare se încearcă impregnarea în conştiinţa tinerilor bârlădeni, imaginea marelui istoric, filosof, cărturar, profesor universitar, membru al Academiei Române, om politic, cel care a fost un adevărat savant al arheologiei româneşti – Vasile Pârvan.

La acest concurs pot participa doar elevii claselor V-XII, din judeţul Vaslui;pot înscrie doar o singură creaţie la una dintre secţiuni, la alegere.

Lucrările vor fi evaluate de juriul alcătuit de organizatorii concursului. Juriul îşi alocă dreptul de a selecta din creaţiile primite, doar pe cele care sunt realizate corect gramatical şi corespund normelor de redactare din prezentul regulament. Dacă lucrările se vor identifica/dovedi a fi preluate/copiate din surse diverse, acestea nu vor putea fi selectate pentru concurs.

* Afişarea listei de participanţi selectaţi se va face pe site-ul Muzeului “Vasile Pârvan”, Bârlad: https://www.muzeuparvan.ro/ şi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan şi ulterioarele distribuiri.

CALENDARUL CONCURSULUI:

16 septembrie-15 octombrie 2019 PRIMIREA LUCRĂRILOR (compuneri/poezii)
16 octombrie- 23 octombrie 2019 PROCESAREA ŞI SELECTAREA LUCRĂRILOR DE CĂTRE JURIU
24 octombrie 2019 AFIŞAREA LISTEI DE PARTICIPANŢI SELECTAŢI
26 octombrie 2019 EXPUNEREA PUBLICĂ A LUCRĂRILOR SELECTATE ŞI DESEMNAREA CÂŞTIGĂTORILOR

Premiile acordate vor fi pentru fiecare secţiune:
PROZĂ: PREMIUL I, II şi III;
POEZIE: PREMIUL I, II şi III.

 

https://www.muzeuparvan.ro/

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.