Indiferent de religie, de statut social, de grad de inteligenţă, avem un numitor comun: bunătatea. Felul în care reacţionăm când vedem pe cineva în trebuinţă sau în suferinţă ne defineşte ca oameni.

De câteva zile, pe postul nostru de radio “Jurnal 103,3 FM, Bârlad” am inclus la ştiri un apel umanitar.  Spitalul de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui a solicitat ajutorul semenilor. Răspunsul nu a întârziat să apară şi iată că, tocmai de la Piatra Neamţ în cursul zilei de miercuri a venit un transport cu ajutoare pentru bolnavii spitalului.

În această dimineaţă am primit un mesaj din partea Spitalului de Psihiatrie Murgeni, cu rugămintea să-l facem public.

                                       Iată textul integral:

“Asemenea unui pârâu al cărui izvor îl putem plasa în strigătul articolului din “Jurnal de Bârlad” https://jurnaldebarlad.ro/in-lumea-umbrelor-care-traiesc/?fbclid=IwAR3wyM6Aqzdt8Y3RoKMCajHuGV3M9VmS-3SxVRB5ca-9BUWK3xPJt3ncTtI, iată că albia începe să prindă contur. Iniţial doamna Mihaela Pârgaru din Vaslui ne-a oferit un computer, iar miercuri, 27 martie ne-a sosit o donaţie în valoare de 12.330 lei cu saltele, pilote, încălţăminte , haine şi jucării a căror destinatari sunt pacienţii spitalului nostru.

Cu un adevărat renume în zona Piatra Neamţ, pr. Munteanu Petru, directorul Fundaţiei “Împreună pentru Solidaritate Socială” a dăruit din prinosul organizaţiei pe care o conduce, nu doar bunuri, ci însuşi har, pentru că binecuvântarea sa a ajuns la destinaţie şi, aşa cum românul neaoş ar spune: cine altcineva ar avea nevoie de ajutor dacă nu aceşti oameni necăjiţi?

Sfatul lui Iisus Hristos din Noul Testament (Matei, cap. 25) este astfel fructificat de pr. Munteanu Petru care în această manieră a îmbrăcat pe cel gol, a vizitat pe cel bolnav şi închis şi a primit pe străin.

Cu respect vă mulţumim şi vă dorim să faceţi fapte asemănătoare cât vă va ţine Dumnezeu!”

Pe pagina de Facebook a spitalului apare  o postare care nu mai are nevoie de cuvinte:

https://www.facebook.com/spitalmurgeni/photos/pcb.1992678637525450/1992678557525458/?type=3&theater

Sperăm ca faptele bune să fie molipsitoare şi să dăm dovadă fiecare la rândul nostru că putem lăsa exemplele pozitive să ne călăuzească acţiunile.

Să ne fie bunătatea semn de credinţă în toate zilele ce vor veni!

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.