Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Îndrăgite  de toţi copiii, jucăriile  Lego sunt foarte populare şi nu există părinte care să nu fi găsit măcar o piesă în papucii de casă sau în sacul aspiratorului. Sunt  distractive, dezvoltă creativitatea şi ambidextritatea  micuților  iar nouă, părinţilor, în primă fază ne pun nervii la încercare.

Producerea acestor jucării  are un istoric foarte interesant. Până a ajunge în forma pe care o cunoaştem noi acum, piesele lego au trecut printr-un proces de dezvoltare foarte complex.

Lego se face în 12 culori, însă cele principale sunt alb, galben, roşu, albastru şi negru.Pentru a face lego, granulele de acrilonitril-butadien-stiren sunt topite în condiţii stricte de căldură şi presiune, pâna se fac pastă.

 

În 1926, un tâmplar curios a început să facă modele de case la scară mică ca să vadă cum funcționează obiectele în mărime naturală. Așa a început să vândă căsuțe pentru păpuși, cărămizi de construcţie și alte jucării din lemn. În scurt timp, Christiansen a început să fabrice numai jucării. Compania lui avea nevoie de un nume, aşa că a combinat două cuvinte daneze: leg godt (joacă bine).

Aşa s-a născut compania “Lego” care a produs a produs primele cărămizi miniaturale din plastic în 1949, însă abia în 1958 s-a lansat Lego cu sistemul de cuplare al cărămizilor. Acest sistem permite cărămizilor să stea prinse, dar și să fie despărțite printr-un simplu efort de răsucire. Noua formă s-a dovedit să fie foarte populară, iar numărul comenzilor a devenit copleşitor.

Consiliul Județean Vaslui, Muzeul “Vasile Pârvan”, Bârlad și Asociația Brickenburg , Cluj- Napoca vă invită vineri, 29 martie, ora 18:00, la vernisajul expoziției temporare “Joaca într-o nouă paradigmă – Perioada clasică a sistemului Lego®“.


Este îndeobște cunoscut în zilele noastre, la nivel mondial, că atunci când se vorbește despre LEGO®  nu se are în vedere doar o jucărie, ci un întreg sistem care are reverberații într-o sumedenie de sectoare sociale. De la joacă la educație, de la educație la știință și artă, de la știință și artă la integrare socială și înaltă tehnologie.

                                         Evenimentul

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235 și se adresează tuturor categoriilor de vârsta, mai mult de atât există şi un loc de joacă destinat celor care doresc să se aşeze şi să construiască diferite obiecte cu piesele LEGO®.
Organizator: muzeograf Gabriela Albu

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.