Oxford pentru România este o școală de vară multidisciplinară, care are loc în Oxford, Marea Britanie.

La ediția de anul trecut au participat şi doi elevi bârlădeni: Manuela Ghilasie şi Alexandru Vătămanu, ambii de la Colegiul Național „Gh. Roşca Codreanu”.

„A fost o experiență complexă care m-a ajutat să iau lucrurile mult mai ȋn serios la nivel personal”, ne-a declarat Alexandru.

                                    Au ȋnceput înscrierile

Au ȋnceput înscrierile pentru cea de-a IVa ediție „Oxford for Romania Summer School”.  Aceasta va avea loc ȋn perioada 24 august-1 septembrie 2019. Este o experiență unică și transformatoare destinată liceenilor care termină clasa a X-a sau  a XI-a care vin din familii cu venituri modeste, au rezultate academice bune și sunt implicați în comunitate. Organizatorii, comunitatea românilor din Oxford și Londra, acoperă toate costurile cu ajutorul sponsorilor și donatorilor individuali.

Admiterea la Oxford for Romania înseamnă mai mult de 8 zile de activități multidisciplinare intense. Este intrarea într-o comunitate cu oameni care cred în excelență profesională, egalitate de șanse, implicare în comunitate și responsabilitate.

                                   Cine sunt organizatorii?

„Suntem un grup de peste 50 de cadre universitare și profesioniști cu cea mai mare experiență din Oxford, care împărtășesc un entuziasm pentru contribuția la dezvoltarea comunității, oriunde s-ar afla. Strategia noastră este de a oferi studenților o experiență de învățare transformatoare și de a-i inspira să ne urmeze exemplul.”

Elevii participă pentru o săptămână completă de predare de înaltă calitate pe o varietate de subiecte, de la Astronomie la angajare civică și consiliere în carieră, pentru a le ajuta să ia decizii mai bune pentru viitorul lor.

                          Candidaturile se depun până pe 19 aprilie.

Sunt 24 de locuri si competiția nu este una uşoară. Anul trecut s-au inscris 640 de candidați din toată țara, dintre care 70 au fost selectați pentru interviuri şi 24 au ajuns la Oxford.

Înscrierea se face online, pe site-ul www.oxfordforromania.org și constă în completarea unui chestionar cu întrebări care vizează activitățile școlare, extrașcolare, valorile si aspirațiile elevilor. Pe lângă formular, candidații trebuie sa trimită online documente doveditoare și o recomandare din partea unei persoane care să le cunoască evoluția (profesor, antrenor sau angajator). Termenul de înscriere este 19 aprilie. După această dată, evaluatorii vor selecta participanții pentru lista scurtă care vor fi intervievați în perioada mai-iunie. Participanții selectați vor trebui să facă dovada veniturilor familiale, programul adresându-se celor cu venituri modeste.

Școala este concepută ca o experiență îmbogățită de învățare menită să permită o mentalitate a creșterii și spiritul implicării comunității. Cei selectați se vor întâlni cu cadre universitare cu experiență și cu profesioniști care lucrează sau studiază în străinătate.

Mult succes tuturor aplicanților!

Iulia Chiper

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.