Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Se împlinesc 544 de ani de la bătălia de la Podul Înalt, una dintre cele mai mari înfrângeri ale armatei otomane cotropitoare. Joi, 10 ianuarie, va avea loc un ceremonial militar și religios la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, din satul Băcăoani, aflat la 45 de kilometri de Bârlad, în apropiere de municipiul Vaslui.
Începând cu ora 11, Muzeul Județean Vaslui, care poartă numele biruitorului Ștefan cel Mare, organizează vernisajul expoziției dedicate evenimentului istoric din 10 ianuarie 1475, expoziție intitulată „Ștefan cel Mare, din istorie în veșnicie”. Este cea mai importantă expoziție dedicată domnitorului moldovean, din 2004 până acum. Din datele comunicate de reprezentanții muzeului, expoziția își propune să recompună atmosfera epocii în care a domnit Ștefan cel Mare, prin expunerea unor obiecte din veacurile XV-XVII, precum arme și unelte meșteșugărești, piese de cavalerie și harnașament, obiecte de podoabă și de cult, monede, vase, etc.
După acest eveniment, va fi redeschisă publicului expoziția permanentă a Muzeului Județean, după o perioadă de doi ani, în care spațiile de expunere au fost modernizate și dotate cu mijloace muzeotehnice specifice.
Toate aceste activități vor fi organizate de Muzeul Județean în parteneriat cu mai multe muzee din țară, cu Consiliul Județean și Garnizoana Vaslui.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.