Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Născut pe data de 29.10.1977 la Bârlad, Emilian Oprea a reușit să se impună în lumea teatrului dar și a filmului.
A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Teatru din Iaşi, la clasa profesorilor Cornelia Gheorghiu şi Emil Coşeru, promoţia 2001. Din 2002, este actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, unde colaborează cu regizori ca Radu Afrim, Victor Ioan Frunză, Istvan Szabó sau Radu Apostol. Debutează în lungmetraj cu rolul procurorului Cristian Panaint din “De ce eu?”, acest personaj punându-i în valoare calitățile actoricești.
Până a da viață acestui personaj, Emilian Oprea a mai jucat în : „Tatăl meu e cel mai tare” (2012), „Despre oameni și melci” (2012), „Orizont” (2015), „Mesagerul” (2015).


Emilian Oprea în 2015 a primit de la regizorul Tudor Giurgiu rolul care avea să-i asigure popularitatea.
Actorul de origine bârlădeană a trebuit să-l interpreteze pe procurorul Cristian Panait din filmul „De ce eu?”
„Am preluat rolul lui Cristian Panait cu mare responsabilitate și teamă. Pe lângă informațiile scrise pe care mi le-a pus la dispoziție Tudor Giurgiu, aveam nevoie să vorbesc cu cineva care a stat în preajma acestui om excepțional. Am reușit să mă întâlnesc cu trei persoane: o fostă studentă, o fostă iubită și un fost coleg procuror. Am luat din poveștile lor, am pus înăuntru și apoi am plecat să ducem lucrurile mai departe. Pentru mine, Cristian Panait e departe de a fi doar un rol și sunt extrem de onorat să îi pot duce povestea mai departe”, declara actorul despre primul său rol principal într-un lungmetraj de cinema.
În același an, 2015 mai joacă și în „Autoportretul unei fete cuminți” , „Valea Mută” (2016), „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), „Atletico Textila” (2016), „Selfie 69” (2016), „Coborâm la prima” (2018).
Publicul bârlădean a avut ocazia de a viziona acest film la Cinematograful „Victoria” din orașul nostru.
Acum, talentatul actor va putea fi urmărit în superproducția realizată de către cei de la Pro Tv, „Vlad”.
„Unul dintre personajele cheie în primul serial românesc realizat la standarde cinematografice este Leonard Cazacu. Acesta este interpretat de Emilian Oprea”, scriu cei de la protv.ro
Așadar despre bârlădeanul Emilian Oprea vom tot auzi numai de bine.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.