Luni, 11 februarie, consilierii locali au dat „undă verde”celor care sunt interesați să captureze câinii fără stăpân din municipiul Bârlad.

Suma pe care o pune la bătaie autoritatea locală nu este mică, 480.000 de lei pe an.

Cel care va câștiga licitația trebuie să respecte câteva condiții printre care: capturarea, transportarea, consultarea, trierea și adăpostirea a cel puțin 100 câini/lunar (70 lei/bucata), deparazitarea internă și externă, vaccinarea antirabică  precum și întocmirea carnetele de sănătate. Pentru aceste operațiuni vor fi plătite sumele de 10 lei– minimum 140 câini, microciparea (20 lei), sterilizarea maidanezilor (100 lei – mascul și 150 lei pentru femelă).

Pentru întreținerea și hrănirea în adăpost a minimum 100 de patrupede, se va oferi lunar suma de 5 lei precum și eutanasierea a cel puțin 40 de câini pe lună, prețul decontat va fi de 60 de lei pentru un patruped.

Firma câștigătoare va trebui să plătească autorității locale o redevență pe an, conform legilor în vigoare, în valoare de 2000 de lei.

La întâlnirea de ieri a fost prezentă și Elena Cartaș, care a făcut un apel consilierilor locali să voteze acest proiect. Femeia care locuiește pe B-dul Epureanu s-a plâns de faptul că în zona în care trăiește sunt peste 30 de câini. Făcând naveta, acesteia îi este teamă de patrupede care au devenit agresive și își dorește ca această situație să fie remediată cât mai curând.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.