Ca urmare a faptului că în ultima perioadă de timp a crescut numărul actelor de distrugere a mobilierului stradal și puieților plantați de-a lungul străzilor din Cartier ”Deal I”, având în vedere dispoziția primarului municipiului Bârlad, domnul avocat Dumitru Boroș și în baza atribuțiilor legale, Poliția Locală Bârlad a intensificat activitățile de patrulare și supraveghere în zonele în care s-a constatat săvârșirea faptelor antisociale.

​În ziua de 21.02.2019, ora 22,10, o patrulă mobilă din cadrul Biroului de ordine publică și pază a bunurilor a constatat că șipcile din lemn ale unei bănci amplasată în stația de autobuz amenajată pe strada Cerbului, la intersecția cu strada Crângului, au fost rupte și aruncate lângă gardul Cimitirului ”Eternitatea”.

La scurt timp a fost depistat un grup de tineri în apropierea complexului comercial situat pe strada 1 Decembrie.

O altă patrulă mobilă din cadrul aceluiași birou a depistat de asemenea șase tineri, care se aflau în zonă. ​În urma verificărilor efectuate, au fost identificați minorii B. Vlăduț, de 15 ani și B. Ionuț, de 13 ani, care, în prezența reprezentanților legali, au recunoscut distrugerea băncii din stația de autobuz.

Cu această ocazie, minorii au afirmat că în ziua de 15.02.2019 au rupt unui număr de șase puieți plantați pe strada Gh. Doja. ​

Poliția Locală Bârlad va aplica sancțiuni reprezentanților legali pentru nesupravegherea minorilor, urmând ca Primăria municipiului Bârlad să decidă dacă va sesiza organele de urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”distrugere”, prevăzută de art. 253 Cod penal.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.