Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Totul va fi bine! Știrile pozitive ale zilei

– Deși numărul cazurilor a depășit 37000, Germania reușește să-și păstreze rata deceselor la 0,5%.

– Numărul cazurilor noi din Italia și numărul deceselor a scăzut ieri, comparativ cu ziua precedentă.

https://jurnaldebarlad.ro/facsmilcadrele-medicale-barladene-aruncate-cu-mainile-goale-in-fata-covid-19/– Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureştiul şi se va face în etape, în primul rând fiind vizat personalul medical.
– Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că 682 milioane euro din bani europeni au fost alocați Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
– Ministerul Apărării Naţionale a solicitat NATO desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.
– Crucea Roşie Română anunţă că a cumpărat zece aparate de testare rapidă Covid-19 şi 300 de kituri de testare din donaţia OMV Petrom de 1 milion de euro.
– Ministerul Sănătăţii a anunțat că cei de la Carrefour România vor asigura, în următoarea lună, alimente pentru spitalele din ţară, aflate în prima linie în lupta cu Covid-19.
– Ordinul privind procedura de acordare a Certificatului de Situație de Urgență firmelor a căror activitate a fost afectată de epidemia de coronavirus a apărut în Monitorul Oficial. Firmele vor putea solicita, online, documentul care le acordă posibilitatea să-și trimită angajații, sau o parte a acestora, în șomaj tehnic suportat de stat.
– Liderii UE vor discuta azi un plan similar cu planul Marshall pentru susținerea economiei europene afectate de pandemie. Anunțul a fost făcut aseară de Charles Michel, președintele Consiliului European. Planul Marshall a fost implementat după al Doilea Război Mondial si a ajutat la refacerea Europei.
– Nivelul transmiterii noului coronavirus în Olanda a încetinit în mod semnificativ, unde o persoană infectată contaminează în prezent doar o singură altă persoană, faţă de două persoane anterior, potrivit unor estimări, a anunţat miercuri Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică.
– Parlamentarii germani au votat ieri în favoarea suspendării, pentru prima dată, a prevederii din Constituție referitoare la frâna datoriei, pentru a finanța un pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro, menit să amortizeze efectele negative ale pandemiei de coronavirus.
– Programul Rabla Plus a demarat ieri cu cel mai mare buget de când există programul: 140 de milioane de lei. Prima pentru achizitionarea unei masini electrice ramane cea mai mare din Europa, ~ 10000 euro.
– Cehii si-au confectionat masti de protectie acasa, intr-un program sustinut de vedete de televiziune si materiale video care arata cum se poate face o astfel de masca. Cehia are peste 1600 de cazuri si 6 morti.
– Angajatii bulgari aflaţi în concediu fără plată din cauza Covid-19 vor putea primi împrumuturi rapide, fără dobândă, fără garanții, în valoare de până la 750 de euro.
– 68% dintre români spun că ar participa ca voluntari în echipele de salvare dacă în localitatea lor ar exista un număr mare de îmbolnăviri. (Sondaj)
– 6 din 10 români susțin că ar dona bani pentru amenajarea spitalelor sau pentru dotarea lor în scopul gestionării COVID – 19. (Sondaj)
– 8 din 10 români declară că acțiunile autorităților centrale din România le dau sentimentul că pandemia va fi depășită. (Sondaj)
– Rata spitalizarilor in statul New York a scazut. Acum cateva zile, numarul internarilor se dubla la fiecare doua zile, acum se dubleaza la 4,7 zile.
– Un laborator din Singapore sustine ca a dezvoltat un test care poate diagnostica Covid-19 in 5 minute.
– Cristiano Ronaldo şi impresarul său au donat trei unităţi de terapie intensivă unor spitale din Portugalia
– Companiile Enel din România donează 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea spitalului Matei Balș în lupta împotriva COVID-19.
– Elveţianul Roger Federer a anunţat că a donat alături de soţia sa Mirka un milion de franci elveţieni familiilor care au cel mai mult nevoie de susţinere în această perioadă.
– Clubul Inter Milano a strâns donaţii de 658.000 de euro pentru lupta împotriva coronavirsului.
– Vladimir Putin amână din cauza coronavirusului referendumul care i-ar asigura puterea și după 2024.
– Asistentele de la un spital din New York au folosit saci de gunoi pe post de echipament de protectie.
– Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă. Populatia Bucurestiului are minim 2 milioane locuitori. Nicio tara din lume nu a testat pana acum 500.000 de persoane. Romania spera sa testeze 2000-2500 de persoane pe zi de saptamana viitoare.
Președintele Argentinei a anunțat online că a suspendat carantina pentru Zâna Măseluță dupa ce un băiat de 8 ani, care și-a pierdut dintele, a fost trist că zâna nu-l va putea vizita, fiind blocată în casă.
Cristina Rădulescu
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.