Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Transparența veniturilor din Primăria Bârlad, o mare enigmăDacă e lege, atunci ar trebui să se respecte. Aici vorbim despre art. 33 alin. (1) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate la art. 2 alin. (1) şi (3).

Primăria Bârlad a uitat să se conformeze în legătură cu aceste obligații.
 

Transparența veniturilor din Primăria Bârlad, o mare enigmă

Transparența veniturilor din Primăria Bârlad, o mare enigmă
Conform documentului oficial,autoritățile publice sunt obligate să publice la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an. Vor menţine publicată o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice.
Ultima actualizare a acestor informații pe site-ul Primăriei Bârlad este din 30 septembrie 2018.Lista trebuie să cuprindă următoarele elemente:

– salariul de bază, solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază, indemnizaţia de încadrare sau indemnizaţia lunară, după caz.


– tipul, baza de calcul, cota procentuală, valoarea brută a sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor şi premiilor eligibile pentru fiecare funcţie, precum şi baza legală a acordării acestora.


– valoarea anuală a voucherelor de vacanţă care urmează să fie acordate pentru o perioadă lucrată de un an, precum şi baza legală a acordării acestora.


– valoarea anuală a indemnizaţiei de hrană care urmează să fie acordată pentru o perioadă lucrată de un an, precum şi baza legală a acordării acesteia.


– orice alte drepturi în bani şi/sau în natură, dacă este cazul, precum şi baza legală a acordării acestora.


– orice informaţii cu privire la posibile limitări ale venitului salarial, precum şi baza legală a acestora.


“Verificarea respectării acestei obligaţii intră în competenţa Inspecţiei Muncii.

Nerespectarea prevederilor legale menţionate anterior atrage răspunderea contravenţională a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în cauză. Se sancţionează cu amendă între 5.000 lei şi 10.000 lei” au declarat reprezentanții ITM Vaslui într-un comunicat de presă.


Așadar, au trecut 12 zile de la termenul limită de depunere a acestor documente iar Primăria Bârlad ar putea fi sancționată pentru nerespectarea acestor decizii legale.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.