ULTIMA ORĂ- Polițistul bârlădean milionar bun de plată

După aproape un an de când a fost trimis în judecată de către Agenția Națională de Integritate, polițistul Dediu Marius Robert și soția acestuia sunt buni de plată. Sentința a fost dată luni de magistrații Curții de Apel Iași și poate fi contestată în termen de 15 zile.

Conform documentului postat pe site-ul Ministerului de Justiție, portalul instanțelor de judecată magistrații ieșeni au decis:

“Admite sesizarea formulată de Agenţia Naţională de Integritate în privinţa persoanei cercetate Dediu Marius Robert şi a soţiei acestuia, Dediu Maricela. Constată caracterul nejustificat al dobândirii cotei părţi din avere în valoare de 918954,22 lei . Obligă persoana cercetată Dediu Marius şi soţia acestuia, Dediu Maricela, la plata către Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent să efectueze executarea silită, a sumei de 918954,22 lei (192156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei părţi din avere dobândită în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. După rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se va proceda la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi se va comunica Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi organului de specialitate al Ministerului Finanţelor Publice de la domiciliul persoanei a cărei avere a fost cercetată, în vederea executării. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se depune la registratura Curţii de Apel Iaşi. Pronunţată în şedinţa publică din data de azi, 25.03.2019”.

 

În 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 1.138.197 Lei (aprox. 272.010,85 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către DEDIU MARIUS ROBERT, agent șef în cadrul Ministerului Administrației și Internelor – Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui – Poliția Municipiului Bârlad, în perioada 2002 – 2011.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iași în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către DEDIU MARIUS ROBERT în perioada exercitării funcției publice.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.