Un tânăr bârlădean face parte din programul de internship al Guvernului României

A învățat și a crezut în visul lui. Bârlădeanul Rareș Popa poate fi un exemplu pentru tinerii care își doresc să facă ceva pentru această Românie.

Având încredere în forțele proprii, Rareș Popa i-a convins pe oficialii din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale că el merită să fie printre cei selectați.

“Dacă un popor n-are o tinerime entuziastă, cultă și cu dor de țară, este pierdut pentru totdeauna. Aceaste vlăstare ale tinereții țin pe umerii lor viitorul, precum odinioară Atlas ținea pământul”-Vasile Conta.

Cinci tineri studenți au câștigat selecția pentru Programul Oficial de Internship al Guvernului României ,ediția 2019. Aceștia au fost întâmpinați la sediul Ministerului Culturii și Identității Naționale de către ministrul secretar de stat, Alexandru Pugna. Printre aceștia se numără și bârlădeanul Rareș Popa care va avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediul ministerului, dar și la unele instituții subordonate, de a participa activ la actul de administrație culturală, pentru a învăţa cât mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România de Guvern, prin instituțiile sale.
“În opinia mea, internship-ul pe care îl desfășoară Guvernul României, este genul de experiență de care are nevoie orice tânăr care dorește să lucreze în administrația publică centrală sau locală. Pentru mine, acest program este foarte special, deoarece mi-am dorit întotdeauna să înțeleg cu adevărat cum funcționează sistemul guvernamental, iar acum am această ocazie. Având în vedere că sunt student la Universitatea din București, Facultatea de Administrație și Afaceri, specializarea Administrație Publică, consider că viitorul meu profesional va fi extrem de influențat de acest program de internship, deoarece voi acumula un set de cunoștințe pe care le pot deprinde doar practicând în domeniul administrației publice și totodată, voi vedea cu adevărat dacă acest domeniu mi se potrivește în totalitate sau nu. Însă, eu sunt optimist și sunt sigur că tot ceea ce am învățat până acum la facultate, îmi va fi extrem de folositor în toată această perioadă de stagiatură la Ministerul Culturii și Identității Naționale” ne-a declarat Rareș Popa.
Drumul până la rezultatul final,aprobarea oficialilor de a participa la această acțiune nu a fost simplu. “Am ajuns să fiu unul dintre cei 5 interni ai Ministerului Culturii în urma unui proces riguros de selecție, care a constat în scrierea și trimiterea unor aplicații, care conțineau de la date personale, până la propuneri de politici publice pe care am vrea să le implementăm. După ce au fost evaluate toate dosarele și după ce au fost declarate admise, a urmat un interviu pe Skype cu un reprezentant al Guvernului și un reprezentant al instituției-gazdă. În încheiere, sper ca acest program de internship desfășurat de Guvernul României, să fie pe măsura așteptărilor și încurajez toți tinerii să participe la acest program în cadrul edițiilor următoare” ne-a povestit Rareș Popa.

Dacă până acum fiecare participant la Programul de Internship primea o bursă în cuantum de 1000 lei, organizarea ediției din acest an vine cu o noutate majoră, internii vor beneficia de o indemnizație lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut.

O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.