Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Unii comercianți vasluieni nu se potolesc.
În cursul lunii august 2019 Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 8.326 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 147 de amenzi în cuantum de 876.300 de lei.
În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformităţi şi sancţionati au fost si agentii economici din județul Vaslui.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 28.600 de lei și a fost dată pentru depozitare necorespunzătoare, nerespectarea normelor de igienă.
De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Cristina Rădulescu
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.