Răbdare și nervi de oțel au demonstrat că au zeci de bârlădeni care locuiesc pe niște străzi plutitoare în care noroiul se află la el acasă.

Conform actului oficial depus la mapa consilierilor, autoritatea locală prezintă studiu de fezabilitate și indicatorii tehnici pentru nouă străzi. Este vorba de Griviței, Opanez, Ion Codrescu, Cerbului, Constantin Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Muzelor, Ștefan Neagoe, Gheorghe Iamandi.

Valoarea investiției este de 11.334.100 lei cu TVA,va fi realizată în 24 de luni. Banii vin din împrumutul intern contractat – 4.721.329 lei și restul de la bugetul local.

„Pentru toate cele nouă străzi, structura rutieră nouă este formată din: strat de forma din pietruirea existentă – 10 cm; balast – 25 cm; piatră spartă – 15 cm; strat de legatură din beton asfaltic – 6 cm; strat de uzură din beton asfaltic – 4 cm. În cazul trotuarelor, structura rutieră cuprinde: balast – 20 cm; nisip – 4 cm; pavele din beton autoblocante – 8 cm. De asemenea, au fost tratate și problemele legate de scurgerea și evacuarea apelor, marcaje și indicatoare rutiere, ridicare la cota a căminelor de vizitare, a grătarelor de canalizare, a aerisitoarelor de gaz și a hidranților, precum și amenajarea unor spații verzi  cu gazon, acolo unde este posibil”, conform documentului atașat la proiectul de hotărâre.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.