Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Vești bune! Vom avea giratoriu

De luni, 17 februarie 2020, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și personalul specializat al Primăriei Bârlad vor desfășura primele operațiuni de înființare a unui nou sens giratoriu în localitate, ce va fi amenajat în intersecția din Zona „Confecții”.

Primele acțiuni vor consta în montajul parapeților din material plastic la sensul giratoriu propriu-zis și pentru delimitarea sensurilor de mers, a semnelor de circulație, precum și a primelor marcaje rutiere. După cum se știe, viitorul sens – deocamdată realizat provizoriu din balize din plastic – va fi amenajat la intersecția străzilor Republicii cu Mihai Eminescu și G-ral Vasile Milea, zonă în care s-au produs frecvent evenimente rutiere. Reamintim că eforturile depuse de actuala administrație pentru amenajarea acestui sens giratoriu au început acum mai bine de trei ani, însă Bulevardul Republicii nefiind în administrarea municipiului, demararea lucrărilor a ținut strict de CNAIR, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, condusă până de curând de „bârlădeanul” Mugurel Laicu.
„Abia o dată cu instalarea noului șef al DRDP Iași, domnul inginer Dănuț Pilă, am putut găsi înțelegerea pe care am tot căutat-o mai bine de trei ani. Pur și simplu nu s-a vrut! Ne era și rușine să le mai spunem bârlădenilor câte intervenții și cât lobby am făcut pentru acest sens, pentru cel de la intesecția Republicii cu Popa Șapcă și cel de la BCR. Acum, în sfârșit, putem spune că eforturile depuse încep să prindă contur, odată cu amenajarea, fie și provizorie, a sensului giratoriu de la Confecții. Așadar, luni dimineață, primele echipe vor intra la lucru în acea intersecție! Prin urmare, rugăm participanții la trafic care vor tranzita zona respectivă să dea dovadă de înțelegere, să respecte indicatoarele rutiere temporare și indicațiile personalului de la Drumuri și ale polițiștilor rutieri”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.