Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Începând din data de 27 octombrie 2016, oamenii care nu s-au pensionat aveau posibilitatea de a-și cumpăra vechime la pensie pentru perioade de timp din ultimii cinci ani în care nu fost asiguraţi la sistemul asigurărilor sociale, potrivit Legii nr. 186 din 2016, actualizată prin Legea nr. 238 din 2017.

Pentru a se asigura retroactiv la pensie, oamenii au încheiat cu Casa de Pensii din judeţul în care au domiciliul contracte de asigurare socială în care specifică perioadele din ultimii cinci ani de zile în care au achitat retroactiv contribuţia de asigurări sociale.

„La data de 31.12.2018 au încetat dispozițiile Legii 186/2016 și astfel, după această dată nu mai avem temei legal pentru încheierea unui contract de asigurare socială în temeiul prevederilor Legii 186/2016 și pentru plata contribuțiilor de asigurări sociale pentru perioade anterioare datei încheierii contractului (maxim 5 ani).

Conform Legii nr. 186 din 20 octombrie 2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii,  persoanele care nu aveau calitatea de pensionari puteau efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia. Perioadele de timp pentru care se putea efectua plata contribuţiei de asigurări sociale erau cele care se încadrau în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit prezentei legi şi ultimii 5 ani anteriori acestei date”, a declarat Isabel Bogdan, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Vaslui.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.