Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

VIDEO – Ce înseamnă un minut? Pentru pompieri poate însemna o viața salvată

Mereu la datorie, pe ninsoare sau pe caniculă, pompierii militari bârlădeni se antrenează mereu.
Miercuri, 17 aprilie, au creionat un scenariu în care în prim plan a fost din nou salvarea vieților – a pacienților internați în secția de Ortopedie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman”.
Împreună cu responsabilii acestei unități spitalicești au arătat cum arată o intervenție “ca la carte”.

Scenariul exerciţiului a prevăzut producerea unui incendiu într-un salon situat la etaj al II- lea, incendiu observat de către o asistentă care alături de celelalte cadre medicale aflate în tura de serviciu au început să acționeze pentru salvarea și evacuarea pacienţilor aflaţi în salon.
Concomitent cu salvarea şi evacuarea pacienţilor, personalul auxiliar a încercat lichidarea incendiului cu ajutorul mijloacelor de primă intervenţie aflate în dotarea spitalului, dar, fiind depășiți de situație, au cerut ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Pentru salvarea victimelor surprinse de incendiu, acordarea primului-ajutor și stingerea incendiului au participat: 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de lucru și salvare de la înălțime, 1 autospecială multirisc, 1 ambulanță SMURD și 14 voluntari.

VIDEO - Ce înseamnă un minut?

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.