Vise năruite pentru tinerii care mai aveau speranță pentru un lot de casă

Dezamăgire pentru bârlădenii care au primit cu bucurie vestea că Prefectura Vaslui a invalidat hotărârea ce conținea lista celor 200 de persoane care beneficiau de terenuri gratuite în baza legii 15/2003.
În ultima conferință de presă susținută de edilul șef Dumitru Boroș acesta a declarat că “Prefectul susține că s-a încălcat legea 15/2003.
Vise năruite pentru tinerii care mai aveau speranță pentru un lot de casă
Comisia de la Primărie a analizat toate contestațiile primite și niciuna nu a fost aprobată pentru a primi girul să primeascã loc de casã.
Toate au fost respinse. Analiza făcută de compartimentul juridic al Primăriei a stabilit că nu s-au identificat încălcări ale legii despre care se vorbește în acea adresă.
Dupã verificãrea situatiei atribuirii de terenuri tinerilor bârlãdeni, s-au desprins urmãtoarele concluzii: “La data adoptãrii HCLM 202/2019, noi am luat la analizat toate cererile existente în primãrie, unele fiind chiar din 2003! Comisia și CLM Bârlad și-au făcut treaba în 2019, pe 11 iulie, ca urmare nu vom iniția nicio revocare a HCLM 202/2019, pentru că i-am defavoriza pe cei care sunt aproape să împlinească 35 de ani și vor pierde acest drept. Eu nu-mi asum acest lucru, cine crede că s-a încălcat legea să inițieze el proiectul de hotărâre de revocare, dar va trebui să dea un răspuns cetățenilor care au cereri până în 2008 depuse și nu au primit niciun răspuns acasă” a declarat primarul Dumitru Boroș.
Specialiștii din Prefectura Vaslui au găsit încălcări ale legii, Primăria Bârlad nu e de acord cu aceste lucruri.
În adresa trimisă de prefectul Eduard Popică și subprefectul Mircea Gologan,aceștia împreună cu specialiștii din subordinea lor au găsit trei încălcări ale legii și prin urmare solicită revocarea proiectului de hotărâre.
Adică, aceștia sesizează vicii de procedură pe care Primăria Bârlad le consideră a fi legale. Astfel, în adresa oficială se specifică faptul că: “a fost încălcat art. 4 din hotărârea de Guvern nr. 896/2013 care prevede următoarele: dosarul cuprinzând cererea de atribuire SE SUPUNE ANALIZEI CONSILIULUI LOCAL ÎN TERMEN DE 15 ZILE, de la înregistrare cu propunerea motivată de aprobare sau respingere, după caz. În prima ședință ordinară CONSILIUL LOCAL ANALIZEAZĂ DOSARUL FIECĂRUI SOLICITANT ȘI HOTĂRĂȘTE APROBAREA CERERII ȘI ATRIBUIREA TERENULUI, SAU DUPĂ CAZ RESPINGEREA ACESTUIA.
Menționăm că numărul de cereri aprobate în Raportul comisiei pentru identificarea și inventarierea terenurilor, precum și pentru analizarea dosarelor și a actelor justificative nu coincide cu numărul cererilor înscrise în Anexa 1.
Așadar lupta pentru aflarea adevărului se va da în instanță, Prefectura Vaslui va ataca în contencios administrativ hotărârea după refuzul autorităților locale.
Asta înseamnă că timpul va lucra în defavoarea celor care urmează să împlinească 35 de ani. Oare nu era mai bine ca orgoliile să nu facă joc de forță?
De ce, ca întotdeauna, cel care are de suferit este tot cetățeanul.
Acesta nu va uita, prea curând, cum au fost trecuți pe listă copiii unor VIP-uri locale și cum au încercat să se eschiveze de gestul legal, dar imoral, pentru necăjiți care își spuseseră speranța în aceste loturi.
Timpul și mai ales justiția va face lumină în acest scandal.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.