În calitate de profesor, dar și consilier local, Adrian Todireasa este preocupat de siguranța elevilor

Siguranța și securitatea în școli sunt condiții esențiale pentru o educație de calitate. În vremurile tulburi pe care le trăim,fiecare își dorește ca aceste lucruri să fie implementate în instituțiile școlare.
Consilierul local, profesorul Adrian Todireasa a găsit o soluție care, dacă va fi implementată de autoritatea locală va produce rezultatele așteptate de toată lumea.

Adrian Todireasa este preocupat de siguranța elevilor
Zilnic facem cunoștință cu inccidente în relația cu profesorii de la catedră, dar și prezența actelor de violență în contextul pătrunderii în incinta școlilor a unor persoane străine mediului școlar. Toate aceste aspecte generează o stare de nesiguranță a elevilor și preocuparea părinților față de aceste aspecte.
Prezent la dezbaterea inițiată de autoritatea locală bârlădeană, marți 4 februarie, în sala mică a Cinematografului „Victoria”, consilierul local Adrian Todireasa a transmis forurilor competente câteva sugestii legate de securitatea elevilor în școlile bârlădene.

„Vin cu o propunere de monitorizare video a tuturor școlilor,interconectate la un sistem central aparținând Poliției Locale . Propunerea are că scop creșterea capacității de supraveghere și intervenție în vederea asigurării securității elevilor și pază instituțiilor școlare” și-a argumentat inițiativa profesorul Adrian Todireasa .

Siguranța în școli este un subiect important și intens dezbătut, atât în mediul rural, cât și în cel urban.
Potrivit legii, echipaje de la Poliţia Locală, Naţională sau Jandarmerie ar trebui să patruleze în zona școlilor. Ministrul de Interne, Marcel Vela, ar vrea ca fiecare școală să fie supravegheată de câte un polițist local.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.