Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Încăierări brutale ale unor elevi, încuviinţate şi supravegheate îndeaproape de adulţi profesionişti.

Cam aşa se vede de la distanţă sportul care a supranumit Bârladul: “oraşul rugby-ului”.

Astăzi vom afla mai multe despre grupa de rugby “U 14” (sub 14 ani). Aceasta este pregătită de antrenorul Dan Tufaru, care ne- a povestit despre cei 26 de copii pe care îi are în această  grupă. Astfel am aflat că sportivii de la U 14 sunt de la diferite şcoli  şi din oraş şi din mediul rural. Ei reuşesc să păstreze un echilibru între notele din catalog şi performanţele de pe teren şi unii fac reale sacrificii să ajungă cât mai des la antrenamente.

Grupa U 14  a câştigat campionatul regional de rugby cu 10 victorii, un egal şi o înfrângere. Urmează returul în luna iunie, pentru care sportivii se pregătesc intens şi, totodată, au şi speranţe mari. Reţeta pregătirii lor include pe lângă antrenamente la baza C.S.S. Bârlad şi cantonamente în ţară; ultimul a avut loc în luna ianuarie la Predeal.

Întrebat care este ţinta antrenamentelor, profesorul Dan Tufaru a mărturisit că mai presus de orice este transformarea acestor copii în oameni de calitate. Cu siguranţă acest lucru se va întâmpla, pentru că şi la antrenament şi la meciul propriu-zis trebuie respectate anumite valori, reguli şi conduite.

Se spune despre acest sport că este unul golănesc practicat de gentlemeni.

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.